O casă de pensii a notarilor publici, autonomă, a fost o mai veche dorință a noastră, a notarilor publici români, dorință care a devenit, în sfârșit, realitate. Astăzi, avem la dispoziție un sistem propriu de pensii, care să răspundă nevoilor noastre, un sistem administrat și gestionat de o instituție de specialitate care funcționează, conform legii, sub autoritatea Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România.

Specialiștii în domeniu spun că la pensionare, vârstnicii ar trebui să se bazeze pe mai multe surse de venit. De aceea, după părerea mea, este un lucru bun faptul că de acum, notarii publici se vor putea asigura atât obligatoriu, în sistemul lor propriu, cât și facultativ, în sistemul public, pe bază de contract de asigurare socială. Aceasta va putea conduce la asigurarea unor venituri mai generoase notarilor publici de vârsta a treia, retrași din activitate.

Personal, mi-a plăcut întotdeauna să cunosc oameni dedicați activității lor profesionale. Iar cei de la Casa de Pensii a Notarilor Publici au reușit, cu profesionalism și implicare, cu pasiune și răbdare, să mă facă să cred în reușita unui proiect la care, în urmă cu ani, abia dacă visam.

Felicitări și succes mai departe!

 

Eduard Lambert, Notar public, Timişoara